Privatumo ir slapukų politika

Mes gerbiame savo lankytojų ir pirkėjų privatumą, todėl garantuojame, kad šioje internetinėje parduotuvėje Jūsų pateikta informacija naudojama ir laikoma saugiai. Tačiau prieš darydami užsakymą perskaitykite šias taisykles, kad vėliau nekiltų nesusipratimų.

Šioje Privatumo ir slapukų politikoje (toliau – Politika) pateikiame taisykles reglamentuojančias asmens duomenų tvarkymą ir slapukų bei kitų technologijų naudojimą interneto svetainėje www.mi-home.lt

Šią Politiką taikome tais atvejais, kai lankotės www.mi-home.lt interneto svetainėje. Ši politika taip pat skirta informuoti Jus apie atliekamas asmens duomenų tvarkymo operacijas bei pagrindines nuostatas, skirtas užtikrinti Jūsų privatumą.

Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, kitų susijusių teisės aktų reikalavimais bei kontroliuojančių institucijų nurodymais.

Privatumo politika taikoma asmens duomenims, tvarkomiems administratoriaus svetainėje, kad būtų galima naudotis svetainės funkcijomis, įskaitant automatiškai renkamas vizitų metu (slapukus).

Siekdami užtikrinti skaidrumą ir atsakingą asmens duomenų tvarkymą, informuojame, kad tvarkome asmens duomenis šiais tikslais:

  • Užregistruoti jus tam, kad galėtumėte naudotis mūsų teikiama internetinio prikimo paslauga.
  • Pirkimo krepšelio apmokėjimui per pasirinktą išorinį bankinių paslaugų teikėją.
  • Tiesioginės rinkodaros tikslu, siųsti naujienlaiškius, pateikti individualiai pritaikytus reklaminius skelbimus ir siųsti pranešimus apie akcijas, įvertinti ir analizuoti savo rinką, klientus, produktus ir paslaugas (įskaitant ir jūsų nuomonės apie produktus ir paslaugas rinkimą bei klientų apklausų organizavimą).
  • Sužinoti, kaip lankytojai ir klientai naudoja mūsų teikiamas internetines paslaugas, kad galėtume jas pagerinti ir kurti naują turinį, produktus bei paslaugas.

Mes renkame ir tvarkome šių kategorijų asmens duomenis:

  • pagrindinius duomenis, kurie reikalingi aukščiau išvardintiems tikslams pasiekti: vardą, pavardę, kontaktinius duomenis ir pan.;
  • duomenis, kurie reikalingi prekėms parduoti: užsakymo duomenys, sąskaitose esanti informacija, duomenys susiję su mokėjimais ir pan.;
  • administruodami interneto svetainę bei diagnozuodami sutrikimus serverių darbe, galime naudoti lankytojų kompiuterių IP adresus. IP adresas – tai kompiuterį identifikuojantis unikalus kodas tinkluose. Jis gali būti naudojamas nustatant lankytoją ir renkant įvairią demografinę informaciją;
  • naudodami slapukus renkame duomenis apie Jūsų naršymą mūsų svetainėje. Informacija apie slapukus, slapukų tipai ir jų paskirtis yra pateikti žemiau;
  • duomenis apie paslaugų naudojimą, pavyzdžiui, duomenys surinkti panaudojant slapukus ar kitas panašias technologijas ir kt.;
  • kitus duomenis, kurie yra renkami remiantis Jūsų sutikimu ir kurie apibrėžiami išsamiai tuo metu, kai iš Jūsų prašoma sutikimo.

Teisiniai pagrindai, kuomet gali būti renkami Jūsų asmens duomenys.

Jūsų asmens duomenys gali būti renkami vadovaujantis teisės aktuose nurodytais teisėto tvarkymo pagrindais. Tai sutarties sudarymo ir vykdymo teisinis pagrindas. Mūsų teisėti interesai taip pat gali būti pagrindas tvarkyti duomenis, pavyzdžiui, kai mes informuojame apie prekes ar paslaugas, išieškome skolą ir pan.

Jūsų sutikimu mes galime tvarkyti asmens duomenis (pavyzdžiui, vykdant tiesioginę rinkodarą, kai teikiami geriausiai Jūsų poreikius atitinkantys pasiūlymai, paremti Jūsų vartojimo įpročiais.).

Taip pat mes galime tvarkyti Jūsų asmens duomenis vykdydami teisines prievoles (vykdant norminių aktų reikalavimus, taip pat pateikiant atsakymus į valstybės ir savivaldybių teisėtas užklausas ir kt.) ar kitais teisės aktuose nustatytais teisėto tvarkymo pagrindais.

Duomenų saugojimo laikotarpis.

Mes saugome Jūsų asmens duomenis ne ilgiau nei to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai ar numato teisės aktai. Asmens duomenys paprastai saugomi tol, kol iš sutartinių santykių gali kilti pagrįstų reikalavimų arba kiek tai reikalinga Mūsų teisėtiems interesams įgyvendinti ir apsaugoti. Nebereikalingi asmens duomenys sunaikinami.

Duomenys saugomi ne ilgiau nei 3 metai nuo jūsų paskutinio prisijungimo prie paskyros. Tiesioginės rinkodaros tikslu duomenys taip pat saugomi ne ilgiau nei 3 metus, nebent įstatymų būtų nustatytas arba leidžiamas ilgesnis saugojimo laikotarpis.

Tvarkant asmens duomenis lankytojus ir pirkėjus galime suskirstyti į kategorijas pagal įvairius parametrus, kad turėtume galimybę teikti maksimaliai individualizuotus, efektyvius pasiūlymus. Tai daroma ieškant Jums naudingiausio pasiūlymo ir tai nesukelia jokių teisinių padarinių bei neįtakoja Jūsų apsisprendimo. Mes imamės visų galimų priemonių užtikrinti, kad asmens duomenys būtų tvarkomi tiksliai, sąžiningai ir teisėtai tik nustatytais tikslais, griežtai laikantis teisės aktuose nustatytų aiškių ir skaidrių asmens duomenų tvarkymo reikalavimų.

Surinktus duomenis atsakingai saugome nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Patalpa, kurioje laikomi surinkti duomenys, yra fiziškai apsaugota, kad į ją negalėtų patekti pašaliniai asmenys. Be to, portalo lankytojų duomenis sauganti duomenų bazė yra apsaugota nuo neleistinos prieigos per kompiuterinius tinklus.

Asmens duomenų teikimas

Jūsų pateikti duomenys gali būti prieinami kitiems subjektams tik laikantis teisės aktų. Tai duomenų valdytojui paslaugas teikiantys subjektai, kurie yra sudarę atitinkamus susitarimus dėl asmens duomenų tvarkymo pavedimo ir kurie neviršija Jūsų sutikimo tikslo ir taikymo srities.

Duomenys gali būti pateikiami įgaliotosioms institucijoms gavus teisėtus prašymus. Administratorius, gavęs aiškų Kliento prašymą, privalo pateikti jam visus duomenis, kaip numatyta reglamente.

Slapukų naudojimas

Slapukas (angl. cookie) – tai mažas tekstinis failas, kurį interneto svetainė įrašo į Jūsų kompiuterio arba mobilaus prietaiso naršyklę, kai Jūs apsilankote svetainėje. Sekantį kartą apsilankius svetainėje šis failas gali būti nuskaitytas, kad svetainė galėtų atpažinti Jūsų kompiuterį ar mobilųjį prietaisą.

Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau, teikti Jums patrauklius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie svetainės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti svetainę, klientų aptarnavimą.

www.mi-home.lt svetainėje slapukai įprastai naudojami šiais tikslais:

  • Techniniai slapukai: savo lankytojams stengiamės pasiūlyti pažangią, paprastą naudoti svetainę, kuri automatiškai prisitaiko prie jų poreikių ir norų. Norėdami tai pasiekti naudojame techninius slapukus, kurie padeda rodyti Jums mūsų svetainę, padeda užtikrinti jos funkcionalumą, sukurti vartotojo paskyrą, prisijungti ir tvarkyti Jūsų užsakymus. Šie techniniai slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui.
  • Funkciniai slapukai: naudojami prisiminti Jūsų pageidavimus ir padėti naudoti mūsų svetainę ir programėles veiksmingai bei efektyviai. Šiuos slapukus galime naudoti ir Jūsų registracijos informacijai prisiminti, kad kaskart apsilankius mūsų svetainėje Jums nereikėtų iš naujo įvesti prisijungimo duomenų. Šie funkciniai slapukai pagerina Jūsų naudojimosi svetaine patirtį.
  • Analitiniai slapukai: naudojami įgyti įžvalgų apie tai, kaip mūsų lankytojai naudoja Teledemos svetainę. Tokiu būdu galime optimizuoti ir pagerinti savo svetainę, suprasti reklamų ir komunikacijos efektyvumą bei užtikrinti, kad vis dar esame įdomūs ir aktualūs. Galime rinkti duomenis apie Jūsų peržiūrėtus internetinius puslapius, iš kurių puslapių atėjote, kokius el. laiškus atvėrėte ir į kuriuos sureagavote bei informaciją apie datą ir laiką. Tai taip pat reiškia, kad galime naudoti informaciją apie Jus ir tai, kaip naudojate šią svetainę, pavyzdžiui, apsilankymo dažnumą, paspaudimų skaičių tam tikrame puslapyje, naudotus paieškos žodžius ir kt. Kaip mūsų reklaminių kampanijų dalį, galime panaudoti analitinius slapukus, kad sužinotume, kaip vartotojai naršo mūsų svetainėje po to, kai jiems parodoma reklama internete. Tai gali apimti ir reklamas trečiųjų šalių svetainėse.

Slapukai taip pat naudojami tam, kad būtų užregistruota, ar sutinkate, kad www.mi-home.lt svetainėje būtų naudojami slapukai, kad šis klausimas nebūtų užduodamas kiekvieną kartą apsilankant svetainėje.

Prieigą prie statistinių duomenų apie www.mi-home.lt svetainės lankytojus turi darbuotojai, dirbantys rinkodaros, marketingo ir IT padaliniuose, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą.

„Google Analytics“ įrankį suteikia JAV įmonė „Google Inc.“, tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimus. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą.

Ką galite pasirinkti?

Apsilankę mūsų interneto svetainėje Jūs galite pasirinkti, ar norite naudoti slapukus. Slapukus galite valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus. „Internet Explorer“, „Safari“, „Firefox“, „Chrome“ ar kitos naršyklės nustatymuose galite pasirinkti, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos atmesti. Galite ištrinti visus Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi. Šių nustatymų buvimo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės.

Daugumoje naršyklių galima:

  • patikrinti, kokie slapukai yra įrašyti, ir ištrinti atskirus slapukus;
  • blokuoti trečiųjų šalių slapukus;
  • blokuoti slapukus iš konkrečių interneto svetainių;
  • blokuoti visų slapukų siuntimą;
  • uždarant naršyklę ištrinti visus slapukus.

Jei nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį būtų įrašomi slapukai, galite bet kada atšaukti sutikimą juos naudoti pakeitę nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai užblokavus slapukus, daug interneto svetainių (įskaitant www.mi-home.lt svetainę) neveiks tinkamai. Dėl šių priežasčių rekomenduojame neišjungti slapukų, kai naudojatės internetine www.mi-home.lt svetaine.

Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus ir kaip juos tvarkyti ar pašalinti, tiesiog apsilankykite puslapyje www.allaboutcookies.org ir Jūsų naršyklės pagalbos puslapyje.

Duomenys apie slapukus, naudojamus www.mi-home.lt


PavadinimasAprašymasSukūrimo momentas / Galiojimo laikas
complianceCookieSlapukas skirtas atminti vartotojo pasirinkimą dėl slapukų politikos.Sutikus su slapukų politika, galioja 90 dienų
_gaAnaltinis Google Analytics programos slapukas, sekantis vartotojo veiksmus svetainėje. Gauti duomenys naudojami svetainės veikimui gerinti.Pirmo įėjimo į puslapį metu / 2 metai
_gat*Analitinis Google Analytics programos slapukas, renka ir saugo informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje.Naršant / 1 min.
_gidAnalitinis Google Analytics programos slapukas, renkantis statistinę informaciją apie naudotoją (slapukas nerenka jokių asmens duomenų, o suteikia kiekvienam vartotojui iD pagal savo apskaitą). Gauti duomenys naudojami svetainės veikimui gerinti.Pirmą kartą atėjus į puslapį / 24 val.
PrestaShop-Indentifikuoti lankytojo sesiją.Pirmo įėjimo į puslapį metu / iki sesijos pabaigos

Mūsų svetainėje gali būti nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad mes nesame atsakingi už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš mūsų interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

Asmens duomenų saugumas

Jūsų Asmens duomenys tvarkomi atsakingai ir saugiai. Nustatydami asmens duomenų tvarkymo priemones, taip pat duomenų tvarkymo metu, įgyvendiname tinkamas teisės aktuose nustatytas duomenų apsaugos technines ir organizacines priemones, skirtas apsaugoti Jūsų tvarkomus asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, sugadinimo, pakeitimo, praradimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

Asmens duomenų saugumo priemonės nustatomos atsižvelgiant į rizikas, kurios kyla tvarkant asmens duomenis.

Jūsų teisės ir kita aktuali informacija

Jūs turite teisę:

  • kreiptis su prašymu suteikti informaciją apie mūsų tvarkomus Jūsų asmens duomenis;
  • kreiptis su prašymu ištaisyti Jūsų asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai, susipažinę su asmens duomenimis, Jūs nustatote, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs;
  • kreiptis su prašymu sunaikinti asmens duomenis ar sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai, susipažinę su savo asmens duomenimis, Jūs nustatote, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai, tvarkomi pertekliniai asmens duomenys ar egzistuoja kiti teisės aktuose nustatyti pagrindai;
  • nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, arba dėl teisėto intereso, kurio siekiame mes arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys;
  • susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuteriu skaitomu formatu gauti savo asmens duomenis, kuriuos mums pateikėte, ir persiųsti šiuos duomenis kitam duomenų valdytojui, arba reikalauti, kad mes tiesiogiai persiųstume tokius asmens duomenis kitam duomenų valdytojui, kai tai techniškai įmanoma (teisė į duomenų perkeliamumą).

Dėl savo teisių įgyvendinimo ar nusiskundimų, galite kreiptis į duomenų apsaugos pareigūną elektroniniu paštu duomenu.apsauga@mi-home.lt. Visada siekiame išspręsti iškilusius nesklandumus taikiai ir operatyviai, ieškome teisingo sprendimo. Jei visgi siūlomas sprendimas Jūsų netenkina, galite kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją.

Suprantame ir vertiname tai, kad privatumas bei asmens duomenų apsauga yra itin svarbūs, todėl iškilus klausimams dėl pateiktos informacijos, maloniai prašome kreiptis į mus bet kuriuo Jums patogiu būdu:

  • elektroniniu paštu duomenu.apsauga@mi-home.lt;
  • laišku, adresuotu UAB „Teledema“ Vytauto pr. 32, LT-44328 Kaunas (mi-home.lt);

Gavę tokį jūsų prašymą ar nurodymą, ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių dienų pateiksime atsakymą bei atliksime prašyme nurodytus veiksmus ar atsisakysime juos atlikti. Jūsų prašymu atsakymas bus pateiktas raštu.

Jeigu manote, kad netinkamai tvarkome Jūsų asmens duomenis, neatitinka galiojančių teisės aktų, turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (www.ada.lt).

Kaip sužinoti apie šios politikos pakeitimus?

Atnaujinus šią privatumo ir slapukų politiką, apie esminius pakeitimus informuosime interneto svetainėje www.mi-home.lt

Atnaujinta 2020-04-16


atsiskaitymo būdai

Sekite naujienas

Prenumeruokite ir sužinokite naujienas pirmieji!

Sekite mus:

Mums svarbi jūsų nuomonė